Shutterstock

Nieuws Melkaanvoer

Amerikaanse melkaanvoer houdt groei vast

21 Oktober 2022 - Wouter Baan

Amerikaanse melkveehouders hebben in september opnieuw meer melk geproduceerd, afgemeten aan de productievolumes vorig jaar. Vooral in Texas wordt flink meer gemolken. Dit blijkt uit cijfers van het landbouwministerie in de Verenigde Staten (USDA).

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkproductie in de 24 belangrijkste melkveehouderijstaten steeg afgelopen maand met 1,6% tot 7,94 miljoen ton. De stijging komt door een hogere productie per koe. Vergeleken met een jaar eerder telde het USDA 2.000 koeien minder. Ten opzichte van augustus steeg het aantal koeien met 19.000 tot 8,93 miljoen. De verwachting is dat de groeiende melkaanvoer doorzet. Het USDA heeft voor 2023 ook groei geprognotiseerd, aangewakkerd door de flink gestegen melkprijzen die nu overigens wel weer op zijn retour zijn.

De groei wordt vooral gestimuleerd door hogere aanvoervolumes uit grote melkveestaten, als Californië, Idaho, New York en Texas. In laatstgenoemde staat lag de productie afgelopen jaar maar liefst 8,9% hoger dan het jaar daarvoor. Volgens Amerikaanse media verschuift de melkveehouderij naar staten waar grond en arbeid relatief goedkoop zijn, daar behoort Texas ook toe.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden