Shutterstock

Analyse fosfaat

Handel in fosfaatrechten wacht op nieuwe impuls

26 Oktober 2022 - Klaas van der Horst

De prijzen voor fosfaatrechten schoten begin oktober even flink omhoog, maar de laatste weken koelt de markt weer iets af en zakken de prijzen voor zowel de koop- als leaserechten naar een iets vriendelijker niveau.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het aanbod van rechten neemt de laatste weken wel toe, maar hoewel de prijzen zakken, blijven de kopers weg. Dat de prijs zo'n €4,00 per kooprecht is gedaald, helpt blijkbaar niet. Het wachten is tot er een nieuwe impuls komt voor de kopers, hetzij in de vorm van weer extra melkgeld (bijvoorbeeld met de garantieprijs voor november), maar de kans daarop lijkt af te nemen, hetzij omdat veehouders zich realiseren dat ze snel moeten zijn als ze nog voldoende rechten willen aanschaffen.

Toch gebeurt er niet heel veel. Ook de handel in leaserechten loopt kalm. De prijs voor kleine partijen afromingsvrije leaserechten is gemiddeld zo'n €4,50 per kilo gedaald, maar ook dat brengt niet heel veel in beweging. De prijs voor leaserechten met afroming schommelt rond de €44,00 per kilo. De markt hiervoor is echter ook klein en rustig.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden