Arla Foods

Nieuws Melk

Arla stoomt verder op met melkprijs november

27 Oktober 2022 - Klaas van der Horst

Arla Foods stoomt door naar boven met de melkprijs voor november. De gangbare melkprijs voor Nederland kreeg er meer dan €1,50 per 100 kilo bij, zo blijkt ook uit de Boerenbusiness melkprijsvergelijker. De biologische melkprijs steeg ook, maar iets minder.  De stijging is opvallend omdat de zuivelprijzen buiten de retail al weer enige tijd aan het dalen zijn en de inkomsten van veel zuivelbedrijven niet meer omhoog gaan. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nu breekt Arla met een plus van €1,58 en een kale melkprijs van €61,88 per 100 kilo geen records. Toch is de stijging  van de voorschotprijs opvallend.
Mogelijk speelt daarbij mee dat Arla een groot deel van haar productie verkoopt aan de Europese retailsector. Bedrijven als Edeka en Metro hebben onlangs ingestemd met flink hogere inkoopprijzen voor onder meer boter en melk. Dat heeft een positief effect op de omzet en resultaten van een bedrijf als Arla.

De prijzen voor bulkzuivel zijn de afgelopen weken flink gedaald. Deze week kreeg vooral het melkvet weer een stevige klap.

Arla slaagt er ook in om de biologische melkprijs aardig mee te laten stijgen. Daarmee is het wel een van de beste betalers, zo blijkt uit de biomelkprijsvergelijker van Boerenbusiness.

Gemiddeld is de biologische melkprijs dit jaar langzamer gestegen dan de gangbare melkprijs.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden