DOC Kaas

Nieuws melk

Ruim 2 euro melkgeld erbij voor DOC-leden

31 Oktober 2022 - Klaas van der Horst

DOC Kaas verhoogt net als Arla eerder deed, de voorschotprijs voor de maand november. Er komt ruim €1 per 100 kilo aan melkgeld bij. Ook wordt eenzelfde bedrag aan voorschotnabetaling uitgekeerd over de periode van januari tot en met oktober.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De maximale melkprijs voor de maand november komt volgens de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo uit op €66,57 per 100 kilo. Dat is €1,08 meer dan het maximum over oktober. De kale melkprijs komt uit op €63,82 per 100 kilo, de weidemelkprijs op €65,57.

Bij moederbedrijf DMK komt de prestatieprijs voor november uit op €61,00 per 100 kilo. Dat is inclusief toeslagen voor Vlog, Milkmaster en logistiek (samen €1,80). De Duitse melkprijs geldt evenwel bij lagere vet- en eiwitgehaltes. Ook is daar geen weidemelktoeslag zoals in Nederland.

Met het melkgeld over de maand oktober wordt ook een voorschotnabetaling uitgekeerd ter hoogte van € 1,07 per 100 kilo over de geleverde melk in de eerste tien maanden van 2022. Het coöperatiebestuur heeft daar op 25 oktober het groene licht voor gegeven.

Goede kaasprijs retail
DMK meldt in het bericht aan de Duitse leden dat de zuivelmarkt als geheel weliswaar verslechtert, maar daar gunstige contracten met de Duitse supermarkten tegenover staan, vooral bij kaas. Dat stelt de coöperatie in staat om de melkprijs verder te verhogen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden