Shutterstock

Nieuws Global Dairy Trade

Melkpoeder hard onderuit op Global Dairy Trade

1 November 2022 - Wouter Baan

De Global Dairy Trade kan de dalende tendens nog niet doorbreken. Op de eerste veiling van november kleuren de noteringen opnieuw overwegend rood. Vooral de melkpoeders krijgen er stevig van langs.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Voorafgaand aan de veiling was er al weinig zicht op enige vorm van stabilisatie. De zuivelmarkt staat nog altijd in het teken van neerwaartse druk. In Europa, maar ook elders op de wereldmarkt. De gemiddelde prijs op de Global Dairy Trade daalt 3,9%. Het is de derde daling op rij, maar deze valt wel iets gematigder uit dan tijdens de vorige veiling van halverwege oktober.

Met een daling van maar liefst 8,5% duikt magere melkpoeder onder de grens van $3.000 per ton. Ruim een jaar lang bewogen de prijzen boven deze grens. Ook volle melkpoeder staat onder druk en daalt met 3,4% tot $3.279 per ton. De dalende prijzen zijn een teken van weinig koopinteresse uit China, zoals dat al langere tijd het geval is.

Boter en cheddar
Boter en cheddar dalen in tegenstelling tot de melkpoeders niet verder. De boternotering beweegt bijna stabiel op $4,868 per ton. Cheddar plust met 0,9% tot $4,802 per ton. Het verhandelde volume valt met 28.867 ton betrekkelijk laag uit.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden