Shutterstock

Nieuws melk

Eko-Holland verhoogt bio-melkprijs november

2 November 2022 - Klaas van der Horst

Aanvoercoöperatie Eko-Holland verhoogt de biologische melkprijs voor november, net als Arla eerder deed. FrieslandCampina liet de prijs voor november juist dalen. Eko-Holland is de grootste inzamelaar van biologische melk in Nederland.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De voorschot-melkprijs van Eko-Holland over de maand november komt volgens de vergelijking van Boerenbusiness uit op €66,55 per 100 kilo ex btw, bij een leverantie van 1 miljoen kilo per jaar. Dat is 50 cent per 100 kilo meer dan over oktober werd betaald. Bij deze prijs is de wintertoeslag nog niet berekend, maar die wordt bij Eko-Holland ook niet op maandbasis afgerekend, zoals bijvoorbeeld bij FrieslandCampina wel het geval is. De toeslagen en inhoudingen worden over het hele jaar gesaldeerd.

Door het verschil in presentatie lijkt Eko-Holland nu minder te betalen dan FrieslandCampina en Arla, maar over het hele jaar gerekend ligt dat dus genuanceerder. De partijen zitten dichter bij elkaar dan het lijkt.
De gemiddelde biologische melkprijs ligt dit jaar dicht bij de gemiddelde weidemelkprijs, zo blijkt ook uit de Boerenbusiness (bio)melkprijsvergelijker.

Bd-melkprijs onder die van bio
Eko-Holland verhoogde ook de biologisch-dynamische (bd) melkprijs, naar €65,20 per 100 kilo. Deze bd-melkprijs loopt de laatste maanden iets achter bij de gewone bio-melkprijs, maar dat is een uitzonderlijke situatie. Doorgaans ontvangen bd-melkveehouders een duidelijk hogere prijs dan hun biologische collega's.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden