Bel Leerdammer

Analyse Melkprijsvergelijker

Melkprijs Leerdammer zakt in rangorde over november

4 November 2022 - Klaas van der Horst

Kaasmaker Lactalis Leerdammer houdt de november-melkprijs gelijk en zakt daarmee in de rangorde van uitbetalers over die maand. Wel blijft de afstand tot de melkprijs van FrieslandCampina gelijk, omdat die ook stabiel is gebleven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kale melkprijs van Lactalis Leerdammer staat volgens de Boerenbusiness melkprijsvergelijker stabiel op €60,45 per 100 kilo. Dat is ruim €1,00 onder die van FrieslandCampina. Met een maximale melkprijs van €63,70 per 100 kilo neemt de achterstand op FrieslandCampina toe naar bijna €2,50 per 100 kilo.

Wie de melkprijs bekijkt over de loop van het hele jaar - van januari tot en met november - , ziet ondertussen een ander beeld. FrieslandCampina betaalt dan over 11 maanden een gemiddelde kale melkprijs van €50,22 per 100 kilo, terwijl Leerdammer over diezelfde periode een gemiddelde kale melkprijs van €53,73 per 100 kilo uitkeert.

Beeld Leerdammer en Cono op jaarbasis anders
Iets vergelijkbaars speelt met de melkprijs van Cono. Die is nu nog lager dan die van Lactalis Leerdammer. Zou Cono de melkprijs over november evenwel ook stabiel houden op het niveau van oktober, dan komt het gemiddelde van de kale melkprijs over de eerste 11 maanden van dit jaar toch nog hoger uit dan die van FrieslandCampina. Namelijk op €51,84 per 100 kilo. De oorzaak is dat Leerdammer en Cono in de voorgaande maanden van dit jaar relatief gezien beter hebben betaald, maar in deze periode blijven ze achter.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden