Agrifoto

Analyse Ruwvoer

Grote verschillen in vraag op ruwvoermarkt

8 November 2022 - Jurphaas Lugtenburg

Van grote drukte is geen sprake op de ruwvoermarkt. Naar bijproducten blijft relatief veel vraag terwijl het in snijmaïs en kuilgras wat rustiger is. In de hooi- en strohandel loopt het vaste werk goed door zonder grote uitschieters naar boven of beneden.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bijproducten zijn en blijven goed gevraagd. Het aanbod van producten als persvezels en aardappelstoomschillen blijft stabiel. "We moeten af en toe nee verkopen en dat gaat toch een beetje tegen je natuur als verkoper in", volgens een handelaar. De DCA Indicatieprijs voor bierbostel blijft gelijk aan vorige week op €4,05 per procent droge stof. Voeraardappelen blijven nog steeds schaars. De DCA Indicatieprijs voor voeraardappelen blijft op €45 per ton staan.

Een meevaller op de krappe bijproductenmarkt is dat er deze week extra bietenpulp beschikbaar is gekomen. Door gunstig weer deze herfst was er nog een behoorlijke na-groei in de suikerbieten. De hogere bietenopbrengst maakt dat er ook meer perspulp beschikbaar is dan waar deze campagne eerder vanuit ging.

Gezonde vraag
De piek in de vraag naar stro uit de bollensector is grotendeels achter de rug. Nu zijn het weer vooral de veehouders die koper zijn. Op de prijs heeft dat geen invloed. De DCA Indicatieprijs voor zowel tarwe- als gerstestro komt uit op €135 per ton. Naar graszaadhooi blijft een gezonde vraag. "Elke week doen we wel wat vrachten. Dat is weleens anders geweest", volgens een handelaar. De DCA Indicatieprijs blijft op €135 tot €145 per ton staan afhankelijk van het ras. Ook de prijs van weidehooi blijft onveranderd ten opzichte van vorige week op €190 per ton.

De handel in kuilgras en snijmaïs is erg rustig. Naar goed kuilgras is vraag, maar dat wordt niet veel te koop aangeboden volgens verschillende handelaren. De DCA Indicatieprijs komt uit op €75 per ton maar er is beperkt handel. Naar snijmaïs is weinig vraag. De oogst is nog maar net achter de rug en de meeste veehouders hebben voldoende maïs om voorlopig vooruit te kunnen. De DCA Indicatieprijs blijft op €95 per ton. Ook hier moet de opmerking gemaakt worden dat er nauwelijks handel is.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden