JHVEPhoto / Shutterstock

Nieuws Melkaanvoer

Saputo Australië snijdt in capaciteit om melktekort

9 November 2022 - Wouter Baan

De Canadese zuivelgigant Saputo is genoodzaakt een productielocatie te sluiten door een tekort aan melk. Ook de productie in twee andere fabrieken wordt bijgesteld, zo heeft het bedrijf deze week bekendgemaakt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het tekort aan melk in Australië zit Saputo, de grootste melkverwerker in het land, al langere tijd dwars. Eerder dit jaar werd al een reorganisatieplan aangekondigd om de productiecapaciteit beter in balans te brengen met de melkproductie. Op dit punt wringt de schoen, want de melkaanvoer in Australië is flink gedaald.

Krimp melkplas
In september produceerden melkveehouders in het land 800.000 ton melk, een daling van zo'n 6% tegenover vorig jaar. Deze daling is geen incident, maar een trend. Het weer lijkt een van de factoren te zijn. In de afgelopen jaren was het zowel extreem droog als nat, iets wat veel melkveehouders parten speelden.

Door de krimp heeft Saputo besloten om de productielocatie in Maffra in Victoria, de grootste melkveestaat van Australië, te sluiten. Dit heeft groot impact op het plaatje, gezien hier amper 4.000 mensen leven. In twee andere locaties in eveneens Victoria en South Australia wordt de productie van melkpoeder en kaas afgeschaald. In totaal sneuvelen 75 banen in het eerste kwartaal van 2023. De sluitingen zijn geen opmaat voor Saputo om zich terug te trekken uit Australië, benadrukt een woordvoerder. "Wij willen elke liter melk hebben."

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden