Shutterstock

Nieuws melk

Melkontvangst neemt verder toe in oktober

14 November 2022 - Klaas van der Horst

De Nederlandse melkontvangst blijft toenemen tegen het einde van het jaar, zo blijkt uit cijfers van RVO Nederland. De melkontvangst in oktober was flink hoger, zowel vergeleken met dezelfde maand vorig jaar als die van september dit jaar. Voor...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

RVO doet er geen uitspraken over, maar ongetwijfeld zijn de fors gestegen melkprijzen de oorzaak van de toename. De totale melkaanvoer over oktober kwam uit op 1.139,8 miljoen kilo, wat 4,6% meer is dan in dezelfde maand van 2021. De vetproductie was met 51.152 ton zelfs 5% hoger dan vorig jaar in deze maand.

De melkaanvoer steeg met 3% ten opzichte van september. Met deze aanvoercijfers zit de totale melkaanvoer dit jaar, over de eerste 10 maanden, ook duidelijk boven het aanvoerniveau van vorig jaar in dezelfde periode. 
Er zijn nog geen definitieve cijfers beschikbaar van omringende landen, maar volgens het bedrijfsleven zijn daar vergelijkbare ontwikkelingen gaande. In België zou de aanvoer over de voorbije maand met zelfs 6% zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden