Nieuws Global Dairy Trade

Melkpoederprijs weet weer wat stijgen is

15 November 2022 - Wouter Baan

Na een paar pittige prijsdalingen laten de prijsontwikkelingen op de Global Dairy Trade nu een stabilisering zien. De melkpoeders tonen zelfs een behoorlijke opwaartse correctie. Boter en kaas noteren wel wat zwakker.

Dit artikel lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Met een stijging van 2,4% komt de gemiddelde prijs uit op $3.623 per ton. Dit is vooral te danken aan de opwaartse beweging van de melkpoeders. Zowel volle als magere poeder stijgt met 3,1% tot respectievelijk $3.397 en $3.057 per ton. Het zijn de eerste serieuze prijsstijgingen sinds half september. Daarmee bevestigt de GDT dat de dalende melkpoederprijzen wellicht te ver naar beneden zijn doorgeschoten. Ook de Europese melkpoedermarkt voelt sinds kort positiever aan.

Boter en cheddar
De boterprijs blijft met een daling van 0,8% nagenoeg op zijn plek, op $4.829 per ton. De cheddarprijs moet 1,3% toeleggen tot $4.746 per ton, ook een milde daling. Daarmee geeft de Global Dairy Trade aanknopingspunten voor meer stabilisatie op de zuivelmarkt die in de voorbije weken door inflatievrees is gevloerd.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden