Milcobel

Nieuws Melk

Groep uittreders Milcobel wint zaak over inleg

25 November 2022 - Klaas van der Horst

Een groep van 57 voormalige leden van Milcobel heeft recht op een snelle uitbetaling van hun zogenoemde scheidingsaandeel, zeg maar: hun aandeel op naam. Dit heeft de ondernemingsrechtbank in Dendermonde bepaald. Toch hoeft Milcobel nog niet tot terugbetaling over te gaan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dit heeft Milcobel tenminste meegedeeld in een mailing aan de eigen leden. Er loopt namelijk nog een beroepsprocedure over dezelfde zaak, waarover op een later moment nog een uitspraak wordt verwacht.

Alleen eerste groep krijgt gelijk
De uitspraak in het voordeel van de 57 uitgetreden leden geldt overigens alleen voor diegenen die in maart en april 2021 hun lidmaatschap hebben opgezegd. Voor leden die in de maanden daarna hebben opgezegd, geldt dit niet. Dat komt omdat de algemene ledenvergadering zich toen inmiddels had uitgesproken over een statutenwijziging.
De latere opzeggers krijgen hun scheidingsaandeel gewoon over een periode van 5 jaar terugbetaald. Met de uitkering aan de eerste groep uittreders is een bedrag van naar schatting €2,4 miljoen gemoeid, zo vermelden die stukken van de rechtbank.

Getrouwheidsbonus
De 57 uittreders krijgen niet op alle punten gelijk. Ze hadden ook een gelijke behandeling geëist met betrekking tot de getrouwheidspremie. Milcobel besloot vorig voorjaar dat de trouwe leden 30 cent per 100 liter melk meer krijgen uitbetaald dan de opstappers. Ook moesten de laatsten een eindejaarsuitkering van €1,70 per 100 liter aan zich voorbij laten gaan. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden