Shutterstock

Nieuws Melkprijsvergelijker

FrieslandCampina doet klein plusje op garantieprijs

28 November 2022 - Klaas van der Horst

De laatste garantieprijs van FrieslandCampina voor dit jaar krijgt een klein plusje van 26 cent per 100 kilo. Dit meldt het bedrijf. In dit plusje zit ook nog een positieve prijscorrectie verwerkt vanwege hogere referentieprijzen in de afgelopen periode. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De garantieprijs voor december komt daarmee uit op €62,51 per 100 kilo. De biologische garantieprijs gaat er iets meer op vooruit en stijgt met 43 cent naar €65,18 per 100 kilo. Ook hier is het niet alleen de markt zelf die bepaalt, maar speelt ook een kleine positieve prijscorrectie mee vanwege hogere referentieprijzen van concurrenten in de afgelopen periode.

Met de laatste melkprijs van dit jaar komt de kale december-melkprijs van FrieslandCampina volgens de Boerenbusiness melkprijsvergelijker net iets onder die van Arla uit. Die heeft de melkprijs voor december gelijk gehouden aan die voor november, maar zat toen al op een prijs van €61,88 per 100 kilo. Dat was 40 cent boven de prijs van FrieslandCampina. De huidige verhoging met 26 cent per 100 kilo is dus te klein om het gat met de melkprijs van Arla te dichten.

Op jaarbasis bekeken is het beeld omgekeerd. Dan betaalt FrieslandCampina 59 cent per 100 kilo meer dan de Scandinavische concurrent. FrieslandCampina betaalt bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo een kale melkprijs uit van €54,42. Arla komt uit op een gemiddelde van €53,83.

Met de weidemelkprijs en de Focus Planet melkprijs betaalt FrieslandCampina zowel over december als op jaarbasis meer melkgeld uit dan Arla. Wel zijn deze bedragen nog exclusief nabetaling.

De biologische melkprijs van FrieslandCampina blijft wel duidelijk achter bij die van Arla. Volgens de Biomelkprijsvergelijker van Boerenbusiness betaalt Arla over december een melkprijs uit van €70,82 per 100 kilo, terwijl FrieslandCampina €68,11 uitbetaalt.

Op jaarbasis is het ook Arla die hier gemiddeld de hoogste melkprijs uitbetaalt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden