frieslandcampina

Nieuws melk

FrieslandCampina blijft Arla voor in België

28 November 2022 - Klaas van der Horst

Belgische melkveehouders ontvangen over 2022 een bijna €1,60 hogere voorschot-melkprijs bij FrieslandCampina dan bij Arla. Dit blijkt uit de Belgische melkprijsvergelijker van Boerenbusiness.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Met de laatste verhoging van de melkprijs voor december, betaalt FrieslandCampina haar leveranciers over die maand een bedrag uit van €62,44 per 100 liter, terwijl de gemiddelde melkprijs over het hele jaar uitkomt op €55,50 per 100 liter. Dit is exclusief een weidepremie van €1,03 per 100 liter.

Arla betaalt over december een prijs van €61,34 per 100 liter, terwijl de prijs over het hele jaar uitkomt op €53,91 per 100 liter. De Arla-prijs is wel exclusief toeslagen voor overlooptank en dergelijke, maar inclusief een Vlog-toeslag. Bij Arla is Vlog verplicht. FrieslandCampina in België heeft geen Vlog-stroom. Het laatste bedrijf heeft in België overigens maar een klein aantal leden. De boeren zijn gewoon leverancier. 

De bovenvermelde prijzen gelden bij reële gehaltes van 4,3% vet, 3,55 eiwit en 4,4% lactose. Ook zijn ze exclusief btw en worden ze berekend bij een jaarleverantie van 1 miljoen liter melk. 
Andere grote verwerkers in België moeten de komende tijd nog een melkprijs over december bekend maken.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden