Shutterstock

Analyse fosfaat

Leasemarkt opeens populair bij fosfaatzoekers

30 November 2022 - Klaas van der Horst

De fosfaatmarkt ziet de laatste weken weer een duidelijke opleving na een wekenlange periode van afwachten en dalende prijzen. De prijzen zijn nog niet terug op het hoogtepunt rond eind september, maar trekken weer aan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Melkveehouders hebben door de hoge melkprijzen van dit jaar wel weer geld omhanden. En een deel daarvan is al besteed aan extra fosfaatrechten, maar volgens handelaren is het geld de laatste maanden ook wel aan zaken als extra mais en ander voer besteed. Of het daarom is, valt moeilijk te zeggen, maar de melkveehouders die nu extra fosfaatrechten erbij zoeken, hebben toch een extra voorkeur voor leaserechten. 

Bemiddelaars hebben het naar eigen zeggen vooral druk met het vinden van partijen fosfaat van 600 tot 800 kilo, en soms ook meer, om te leasen. Dit soort partijen gingen de laatste week van de hand voor €38 tot €40 per kilo fosfaat.  Met de kleine partijtjes afromingsvrije lease kunnen de meeste kopers niet voldoende uit de voeten. Er is de laatste maanden goed gemolken en daar moeten meer tijdelijke rechten bij.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden