Arla

Nieuws melk

Milcobel gaat samenwerken met Arla in wei-valorisatie

15 December 2022 - Klaas van der Horst

Milcobel gaat een nieuwe samenwerking aan met Arla voor de valorisatie van wei. Tot nu toe was Milcobel daar zelf verantwoordelijk voor. Door het partnership met Arla Food Ingrediënts wordt naar verwachting ook extra toegevoegd en valt er meer melkgeld uit te betalen aan de leden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Voor Milcobel is de overeenkomst daarmee een belangrijke strategische stap voorwaarts, zo stelt het bedrijf. De zuivelcoöperatie zal op grond van de overeenkomst wei-eiwitretentaat leveren dat afkomstig is van haar mozzarellaproductie in Langemark. Arla Foods Ingredients werkt deze grondstofstroom verder op voor de productie van gespecialiseerde ingrediënten voor premium eiwitmarkten. Het gaat vooral om ingrediënten als melkvetglobulemembraan (MFGM) voor zuigelingenvoeding en wei-eiwit hydrolysaten voor medische voeding.

Versterking strategie
Francis Relaes, Managing Director van Milcobel Premium Ingredients: "We zijn bijzonder blij met het partnership met Arla Foods Ingredients, een bedrijf dat innovatie hoog in het vaandel draagt en een expert is in gespecialiseerde proteïne-ingrediënten. Voor Milcobel betekent dit een verdere versterking van onze strategie en een belangrijke stap vooruit in de valorisatie van onze weistroom, die zich zal vertalen in toegevoegde waarde voor onze leden-melkveehouders."

Arla heeft in de afgelopen jaren al meerdere partnerships afgesloten met andere zuivelbedrijven, waaronder het Duitse DMK en het Britse First Milk.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden