Royal A-ware

Nieuws melk

Olympia maakt nieuwe afspraken in Caring Dairy

19 December 2022 - Klaas van der Horst

Zuivelbedrijf Olympia heeft nieuwe afspraken gemaakt met Unilever om de samenwerking voort te zetten en uit te bouwen. Olympia levert Caring Dairy-zuivel aan het voedingsconcern en zoekt naar verluidt meer leveranciers daarvoor.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Over dit laatste willen Olympia en moederbedrijf Royal A-ware niets meedelen, maar er wordt bevestigd dat nieuwe afspraken zijn gemaakt.
Olympia is een middelgroot Belgisch zuivelbedrijf dat vorig jaar onder de vleugels van Royal A-ware kwam.

Vergoeding verdubbeld
De boeren die nu al meedraaien in het Caring Dairy-concept ontvangen een vergoeding van €1,00 per 100 liter extra voor hun melk, bovenop hun reguliere vergoeding bij Olympia. Deze toeslag gaat straks naar €2,00 per 100 liter, zo bevestigt een woordvoerder. Hiervoor moet dan wel aan een geactualiseerde set voorwaarden worden voldaan. Olympia wil niet zeggen hoeveel boeren nu deelnemen aan het programma. Naar verluidt zouden het er ongeveer vijftig zijn.

Het Caring Dairy-programma van Unilever loopt in meerdere landen. In Nederland leveren boeren van onder meer Cono en FrieslandCampina melk voor het maken van ijsmix (voor Ben & Jerry's) , in Duitsland zijn het leden van DMK die er melk voor leveren.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox