Cono

Nieuws melk

Cono houdt voorschot voor zesde keer op rij gelijk

4 Januari 2023 - Klaas van der Horst

Cono Kaasmakers houdt de melkprijs over december gelijk aan die over de vorige vijf maanden. De coöperatie betaalt daarmee op maandbasis een relatief lage voorschotprijs uit. Op jaarbasis blijft de voorschotprijs evenwel boven die van marktleider FrieslandCampina uitkomen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dit blijkt uit de gegevens zoals die zijn vastgelegd in de Boerenbusiness melkprijsvergelijker. 
Over november betaalt Cono een kale melkprijs uit van €56,21 per 100 kilo. Dat is het laagste maandbedrag in de melkprijsvergelijker. Er is evenwel maar een enkel Cono-lid dat die prijs ontvangt. Nagenoeg iedereen ontvangt de volle melkprijs, inclusief alle toeslagen. Die prijs is met €60,75 per 100 kilo in december nog steeds de laagste maximum prijs op maandbasis.

Gemiddeld over heel 2022 betaalt Cono kaal €51,99 en maximaal €56,49 uit. dat is minder dan FrieslandCampina doet. Die betaalt achtereenvolgens €54,63 en €58,83 uit. Dit is nog wel exclusief nabetaling. Qua maximale (voorschot-)melkprijs blijft Cono wel boven Arla uitkomen. De andere verwerkers betalen meer.

Cono verwacht wel een behoorlijke nabetaling te kunnen uitbetalen over 2022, waarmee de gemiddelde melkprijs alsnog een heel eind kan worden verhoogd.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden