Milcobel

Nieuws melk

Ook Milcobel zet serieuze stap omlaag

18 Januari 2023 - Klaas van der Horst

Zuivelcoöperatie Milcobel verlaagt de melkprijs over januari met eenzelfde stap als collega-bedrijf LDA deed met de melkprijs over december. Er worden serieuze stappen omlaag gezet.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Milcobel stelt dat zij zich desondanks goed weet te handhaven. De prijs voor januari bij een volume van 1,3 miljoen en reële gehalten van 43 gram vet en 35 gram eiwit per liter komt uit op €53,81 per 100 liter. Bij de wettelijke Belgische gehalten bedraagt de melkprijs €50,50 per 100 liter.

Dat is niet iets meer dan LDA betaalt over december, maar minder dan wat de andere grote spelers in de Belgische markt betalen, zoals ook blijkt uit de Belgische Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness.

Neergaande lijn
Milcobel constateert dat de zuivelmarkten in een neergaande lijn blijven zitten, vooral door veel onzekerheid over de situatie in China. Het is niet helder wat het effect op economische groei en consumptie daar is van de corona-epidemie en wat de voorraadsituatie is. Daarnaast beïnvloeden een hoge inflatie en stijgende loonkosten de internationale zuivelmarkt sterk. Het resulteert allemaal in lagere melkprijzen voor de boer.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden