Agrifoto

Analyse Ruwvoer

Ruwvoer vindt vlot zijn weg naar afnemers

31 Januari 2023 - Jurphaas Lugtenburg

Goed voer is en blijft gevraagd. De relatief hoge prijzen schrikken daarbij kopers nauwelijks af. Dat is vooral te merken aan de bijproducten. Wat er beschikbaar komt, vindt snel een bestemming en het is voor sommige handelaren zelfs een uitdaging om de vaste klanten voldoende te kunnen beleveren. Een drukke periode is het voor de meeste fouragehandelaren overigens niet. Het is vooral het vaste werk dat doorloopt.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Maïs is redelijk gevraagd en prijzen staan op een hoog niveau. Boeren die maïs over hebben en willen verkopen hebben flinke bedragen in hun hoofd. Ook kosten voor transport en laden zijn behoorlijk gestegen vergeleken met vorig jaar volgens handelaren. De DCA Indicatieprijs voor maïs heeft een stapje omhoog gedaan ten opzichte van vorige week naar €105 per ton los op de plaat geleverd.

Vragende markt
Bijproducten blijven ook goed gevraagd. De beschikbaarheid van campagneproducten zit er grotendeels op. Aardappelstoomschillen of snippers zijn wel te krijgen en kunnen in sommige gevallen een alternatief zijn, maar ook hiervan is het aanbod niet onbeperkt. Bierbostel vindt makkelijk zijn weg naar veehouders en verschillende handelaren merken op dat ze meer zouden kunnen verkopen dan er beschikbaar is. Wachttijden van vijf of zes weken zijn geen uitzondering. De DCA Indicatieprijs blijft gelijk op €4,05 per procent droge stof. Het aanbod voeraardappelen blijft erg krap. De DCA Indicatieprijs heeft een stap omhoog gedaan naar €60 per ton.

De vraag naar hooi en stro blijft stabiel. Akkerbouwers laten stro moeilijk los op het moment volgens enkele handelaren. "Ze geven het bepaald niet weg", aldus een handelaar. De DCA Indiactieprijs is mede daarom gestegen naar €145 per ton voor zowel tarwe- als gerstestro. De DCA Indicatieprijs voor weidehooi blijft gelijk aan vorige week op €190 per ton. De prijzen van graszaadhooi lopen van €145 tot €155 per ton. Handel in goed kuilgras is er weinig. Goed gras is gezocht maar wordt nauwelijks aangeboden. De DCA Indicatieprijs komt deze week uit op €90 per ton.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden