DMK

Nieuws Melk

Numidia in zee met DMK voor fat filled melkpoeder

1 Februari 2023 - Klaas van der Horst

Zuivelhandelaar Numidia is een strategisch partnership aangegaan met het Duitse DMK voor de distributie van instant fat filled melkpoeder. Dit product wordt gemaakt in de fabriek van DMK in Zeven. Numidia brengt de poeders op de markt onder de private labelnamen Numigold en Amina.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Numidia, een van de drie grootste zuivelhandelaren in Nederland, had eerst een overeenkomst met FrieslandCampina voor deze producten, maar daar kwam een einde aan door de sluiting van de poedertorens van dit bedrijf in Leeuwarden.

Snelle klik
Bij de zoektocht naar een nieuwe partner kwam Numidia terecht bij DMK. Dat klikte snel, vertelt directeur Han van Hagen van Numidia. DMK heeft mooie installaties die een product van hoge kwaliteit kunnen leveren volgens de specifaties van Numidia. DMK heeft al vele jaren ervaring met de productie van fat filled melkpoeder, zo meldt de zuivelcoöperatie.

Fat filled poeder is een melkpoeder waarbij het melkvet is vervangen door palmolie. Daarmee is het onder meer beter geschikt voor gebruik in tropische klimaatzones. Ook is het vaak een betaalbaarder alternatief voor vol melkpoeder. Numidia brengt Numigold sinds 2018 op de markt, Amina werd in 2020 gelanceerd.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox