Agrifoto

Analyse Ruwvoer

Ruwvoermarkt is redelijk in evenwicht

7 Februari 2023 - Jurphaas Lugtenburg

De ruwvoermarkt is redelijk stabiel. Het is bijna saai maar over het algemeen zijn er weinig verschuivingen op de ruwvoermarkt. Goed kuilgras zou iets meer op de markt mogen komen volgens enkele handelaren maar verder hobbelt het een beetje door.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bijproducten zijn goed gevraagd. Producten uit de fritesindustrie komen wat meer beschikbaar, maar daar staat tegenover het aanbod van campagneproducten er zo goed als op zit. Dat maakt dat de beschikbaarheid van bijproducten toch wat krapper wordt. De wachttijden voor bierbostel lopen op bij verschillende leveranciers. Ook de DCA Indicatieprijs heeft deze week een klein stapje omhoog gezet naar €4,10 per procent droge stof. De DCA Indicatieprijs voor voeraardappelen blijft gelijk op €60 per ton maar beschikbaarheid blijft een punt van aandacht.

Rustige markt
De hooi- en strohandel is ongewijzigd. Stro is nog goed te krijgen maar sommige verkopers, vooral in Duitsland, proberen de prijs wel omhoog te krijgen. De DCA Indicatieprijs blijft stabiel op €145 per ton voor zowel tarwe- als gerstestro. De prijzen van graszaadhooi lopen van €145 tot €155 per ton afhankelijk van het ras. Ook weidehooi is ongewijzigd op €190 per ton. Goed kuilgras is moeilijk te krijgen en als je wat kunt vinden hangt daar ook een flink prijskaartje aan. De DCA Indicatieprijs staat op €90 per ton. Voor klanten die minder kritisch zijn en met lagere kwaliteit kuilgras uit de voeten kunnen, is er voor fors lager prijzen overigens ook kuilgras te vinden.

Topdrukte is het voor wat betreft snijmaïs niet, maar het werk loopt mooi door volgens verschillende handelaren. De prijzen blijven wel op een relatief hoog niveau. De DCA Indicatieprijs komt deze week uit op €105 per ton.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden