Vreugdenhil Dairy Food

Nieuws melk

Vreugdenhil laat melkprijs in gelijkmatig tempo dalen

13 Februari 2023 - Klaas van der Horst

Vreugdenhil Dairy Foods verlaagt de melkprijs voor februari met een vrijwel gelijk tempo als die voor januari. De gemiddelde leverancier ontvangt toch nog steeds meer dan €56,00 per 100 kilo melk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dit blijkt uit de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker. De kale melkprijs voor februari daalt met €5,35 naar €54,98 per 100 kilo. Dezelfde prijsverlaging geldt voor alle andere melkprijzen. Het grootste deel van de Vreugdenhil-leveranciers levert weidemelk en ontvangt daarvoor een hogere prijs. Die bedraagt volgens de vergelijking van Boerenbusiness €56,48 per 100 kilo. Dit is ook gelijk de maximale melkprijs. Ten opzichte van andere verwerkers neemt Vreugdenhil hiermee qua prijs een middenpositie in.

Voor februari heeft Vreugdenhil nog geen biologische melkprijs vastgesteld; deze komt later. De biologische melkprijs voor januari is wel vastgesteld en bedraagt €66,25 per 100 kilo, wat volgens de Biologische melkprijsvergelijker van Boerenbusiness ruim €3 onder de decemberprijs is. 

Voor alle prijzen geldt dat ze worden vergeleken bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo, exclusief btw en na aftrek van contributie voor ZuivelNL. Daarnaast worden standaardgehalten voor vet en eiwit gehanteerd van achtereenvolgens 4,45% en 3,58%.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden