ricochet64 / Shutterstock.com

Nieuws Zuivelbusiness

Benelux belangrijker voor Arla Foods

23 Februari 2023 - Klaas van der Horst

De Benelux-landen worden steeds belangrijker van Arla Foods, zo blijkt uit het jaarverslag. Ondanks moeilijker marktomstandigheden heeft het vorig jaar de omzet daar zien stijgen, vooral in Nederland. Ook was het de enige regio waar het meer ledenmelk vandaan betrok.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Terwijl in alle andere gebieden waar Arla actief is, minder melk werd binnengehaald, steeg de aanvoer van ledenmelk in de Benelux met 18 miljoen kilo tot een totaal van 759 miljoen kilo, zo blijkt uit het jaarverslag. Wel werd er minder melk bijgekocht van andere partijen.

De sterkste teruggang in de melkaanvoer vond plaats in Duitsland, waar 1,1% minder melk werd opgehaald, ook goed voor een kleine 20 miljoen kilo. Het aantal leden-melkveehouders in de Benelux nam wel af (zoals overal bij Arla), maar de productie per bedrijf steeg.

Nederland vijfde markt
De omzet van Arla in specifiek Nederland steeg met €177 miljoen naar een totaal van €775 miljoen. Arla scoorde relatief goed met diverse merkzuivelproducten en met een productlijn met veel eiwitrijke verse zuivel. Het bedrijf kreeg eind vorig jaar te maken met hardnekkige productieproblemen in de vestiging in Nijkerk, maar deze hebben dus geen zichtbaar negatief resultaat gehad op de jaaromzet.  De Nederlandse afzetmarkt was een van de betere in het totaal van Arla. Nederland is qua omzet de vijfde markt voor het Scandinavische concern.

 

 

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox