FrieslandCampina

Nieuws Zuivel

FrieslandCampina zet grotere prijsstap omlaag

27 Februari 2023 - Klaas van der Horst

FrieslandCampina zet met de garantieprijs voor maart een grotere stap omlaag dan de vorige 2 keren in het nieuwe jaar. Als oorzaak noemt het een hoge melkaanvoer en een achterblijvende vraag. De biologische garantieprijs blijft ondertussen gelijk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De nieuwe garantieprijs komt €5,50 per 100 kilo lager uit dan die voor maart en is vastgesteld op €50,50 per 100 kilo.

{{dataviewSnapshot(46_1677496990)}}

FrieslandCampina gaat ervan uit dat de melkprijzen ook bij andere zuivelbedrijven in Noordwest-Europa zullen dalen. Dit moet de komende dagen blijken, als een deel van deze bedrijven hun melkprijzen ook bekend zullen maken. Concurrent Arla heeft nog geen melkprijs voort maart bekend gemaakt.

De melkprijs van FrieslandCampina zoals die wordt gepresenteerd in de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker daalt naar €49,72 per 100 kilo. Dit is de kale melkprijs ex btw, na aftrek van een bijdrage voor ZuivelNL, bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo.  De weidemelkprijs komt uit op €51,02 per 100 kilo, de maximale melkprijs op €55,52 per 100 kilo.

De biologische garantieprijs voor maart blijft ondertussen gelijk op €63,25 per 100 kilo. Dat ligt volgens FrieslandCampina minder aan de vooruitzichten op deze markt dan aan de prijsontwikkeling zoals achteraf bezien. De prijs bleef namelijk gelijk 'als gevolg van een opwaartse correctie in verband met hogere referentieprijzen in de afgelopen periode',  zo meldt de onderneming. De uitbetaalde melkprijs daalt wel door een lagere wintertoeslag, zo laat de Boerenbusiness Biomelkprijsvergelijker zien. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox