Agrifoto

Analyse Ruwvoer

Ruwvoermarkt blijft een echte vraagmarkt

28 Februari 2023 - Jurphaas Lugtenburg

Goed voer vindt vlot zijn weg naar afnemers. Naar bijvoorbeeld kuilgras en bijproducten is meer vraag dan aanbod. Het is voor verschillende fouragehandelaren dan ook een beetje schipperen om de klanten te kunnen beleveren.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bijproducten zijn historische gezien duur, maar dat deert de vraag niet. De wachttijden voor verschillende producten lopen eerder op dan dat ze teruglopen volgens handelaren. Brok is ook duur en met de goede melkprijzen willen de meeste veehouders de melkproductie stimuleren. De DCA Indicatieprijs voor bierbostel blijft gelijk aan vorige week op €4,20 per procent droge stof. Het aanbod voeraardappelen is en blijft ook schaars. De verwerkende industrie lijkt zo ongeveer alles wel te kunnen gebruiken volgens handelaren. De DCA Indicatieprijs voor voeraardappelen staat op €60 per ton.

Goed kuilgras blijft ook een schaars goed. Veehouders die wat ruim in het gras zitten zijn terughoudend met verkopen. Het duurt nog wel even voordat er weer gemaaid kan worden. Beter mee verlegen dan om verlegen, is de heersende gedachte. Door de grote verscheidenheid in gras wat verhandeld wordt, is het lastig een goede indicatieprijs samen te stellen. Voor los in de sleufsilo komt de DCA Indicatieprijs uit op €90 per ton. Voor topkwaliteit worden echter ook al bedragen genoemd ruim boven de €100 per ton en voor zeer goed kuilgras in grote pakken liggen de prijzen zelfs nog een stap hoger.

Graszaadhooi is populair
In snijmaïs loopt de handel wat soepeler maar ook hier moet je niet rekenen op koopjes. De DCA Indicatieprijs staat op €105 per ton. De markt voor hooi en stro is redelijk stabiel. Wel merken verschillende handelaren op dat er wat meer aanbod is van gerstestro dan tarwestro. Mogelijk is er iets minder gerstestro gevoerd en hebben veehouder in plaats daarvan voor graszaadhooige kozen, dat dit seizoen over het algemeen uitstekend van kwaliteit was. De DCA Indicatieprijs voor zowel tarwe- als gerstestro blijft gelijk aan vorige week op €145 per ton. Voor graszaadhooi loopt de indicatieprijs van €145 tot €155 per ton, afhankelijk van het ras. Mooi weidehooi is goed aan de prijs met een DCA Indicatieprijs die op €190 per ton staat.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden