DOC Kaas

Nieuws Melk

Ook Arla en DOC Kaas verlagen melkprijs stevig

28 Februari 2023 - Wouter Baan

Zowel Arla als DOC Kaas hebben de melkprijs voor maart stevig naar beneden bijgeschroefd, net zoals FrieslandCampina dat eerder deze week al deed. Beide coöperaties zeggen geconfronteerd te worden met stevige vraaguitval ingegeven door de hoge inflatie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vooral DOC Kaas voert een stevige verlaging door. De basis uitbetalingsprijs daalt met €7,55 tot €46,84 per 100 kilo. Inclusief bonussen kan de melkprijs oplopen tot maximaal €49,49 per 100 kilo. DOC Kaas is daarmee de eerste verwerker, waarbij de melkprijs onder de grens van €50 duikt.

De reden van de forse teruggang is de aanhoudende vraaguitval voor witte zuivel en kaas. Retailers nemen bijvoorbeeld de gecontracteerde volumes niet af. Tevens noemt DOC Kaas de ruime melkaanvoer in Noordwest-Europa. Voor de komende maanden is DOC Kaas optimistischer nu de zuivelprijzen stabiliseren. Mogelijk kan de melkprijs volgen.

Arla
Zuivelcoöperatie Arla heeft minder haast met het verlagen van de melkprijs. Voor maart daalt de basismelkprijs met €4,24 tot €53,88 per 100 kilo. Inclusief bonussen kan de uitbetalingsprijs oplopen tot zo'n €57. Daarmee is Arla voor maart in vergelijking met DOC Kaas en ook FrieslandCampina de beste uitbetaler, zo blijkt uit de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker.

Ook Arla merkt de vraaguitval in het winkelschap op, net als de ruime melkaanvoer. Bovendien zorgen de onzekere economische vooruitzichten voor onzekerheid op de zuivelmarkt. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden