Shutterstock

Nieuws Melk

Eko-Holland hanteert gematigde verlagingskoers

6 Maart 2023 - Klaas van der Horst

Eko-Holland, coöperatie van biologische melkveehouders, weet de melkprijsverlaging voor maart relatief het meest beperkt te houden van de in Nederland actieve verwerkers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dit blijkt uit cijfers die Boerenbusiness bijhoudt. De voorschotprijs van Eko-Holland voor maart wordt met 75 cent per 100 kilo verlaagd van €65,80 naar €65,05 per 100 kilo (bij een aanvoer van 1 miljoen kilo per jaar).

Dit is een behoorlijk kleinere verlaging dan concurrentie Arla en FrieslandCampina door hebben gevoerd en ook een kleinere verlaging dan de stap die Royal A-ware heeft gezet (-98 cent).

De prijs voor biologisch-dynamische melk is met ook 75 cent verlaagd naar €70,05 per 100 kilo.

René Cruijssen, voorzitter  van coöperatie Eko-Holland, verwacht dat de biologische melkprijs de komende maanden licht verder zal dalen, maar hoopt dat die net iets boven de €60.00 per 100 kilo kan blijven.

Hoge retailprijzen
Hij is wel gezorgd over de hoge prijzen waarvoor biologische zuivel wordt aangeboden in de supermarkt. Biologische melk onder merk wordt voor €2,19 per liter verkocht en bio-huismerk zuivel voor €1,59 per liter. Dat is veel duurder dan gangbare melk. Ook lijkt de marge aardig hoog, want een pak biologische melk kan voor zo'n 90 cent in de winkel liggen, meent Cruijssen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden