Shutterstock

Analyse Ruwvoer

Prijzen voor goed ruwvoer geven nog geen krimp

7 Maart 2023 - Jurphaas Lugtenburg

Stevige prijzen en weinig aanbod typeren de ruwvoermarkt op het moment. Bijproducten zijn en blijven zeer goed gevraagd terwijl er aan de aanbodkant weinig extra beschikbaar komt. Naar goed kuilgras neemt de vraag wat toe. Maar ook hier knelt het aanbod.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De lente is in aantocht, al zou je dat als je naar het weer kijkt nog niet zeggen. Maar voordat er een eerste snede gras beschikbaar komt, zijn we nog wel een aantal weken verder. Veehouders die wat krap in kuilgras zitten zijn op zoek, maar aanbod is er weinig. Ook met relatief hoge prijzen zijn veehouders die wat over houden niet erg geneigd te verkopen. De DCA Indictieprijs voor kuilgras doet daarom deze week een stapje omhoog en komt uit op €100 per ton. Voor zeer goed kuilgras ligt de prijs zelfs nog wat hoger.

In de bijproducten is het beeld niet veel anders dan bij kuilgras. Prijzen liggen op een hoog niveau en handelaren hebben moeite hun vaste klanten voorzien te houden van voldoende bierbostel, voeraardappelen en aardappelsnippers. De DCA Indicatieprijs voor bierbostel blijft ongewijzigd op €4,20 per procent droge stof. De prijzen voor voeraardappelen lopen nogal uiteen bij handelaren maar de DCA Indicatieprijs komt uit op €60 per ton.

Hooi is in trek
De handel in hooi en stro loopt rustig door. De DCA Indicatieprijs voor zowel tarwe- als gerstestro blijft gelijk aan vorige week op €145 per ton. Voor graszaadhooi loopt de indicatieprijs van €145 tot €155 per ton, afhankelijk van het ras. De vraag naar weidehooi wisselt sterk tussen verschillende handelaren. De één merkt dat er wat meer vraag is naar weidehooi om te besparen op kuilgras, terwijl de ander weinig extra vraag heeft. De DCA Indicatieprijs voor goed weidehooi staat deze week op €190 per ton.

In snijmaïs trekt de handel voorzichtig wat aan. Prijzen blijven op een relatief hoog niveau en het ziet er niet naar uit dat die snel zullen dalen. Kopers die in de hoop daarop gewacht hebben met kopen, begeven zich nu mondjesmaat op de markt. De DCA Indicatieprijs voor snijmaïs komt uit op €105 per ton.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden