Shutterstock

Nieuws Zuivel

Op cheddar na stabiel beeld op Global Dairy Trade

7 Maart 2023 - Wouter Baan

Met uitzondering van de cheddar die een forse prijscorrectie laat zien, beweegt de Global Dairy Trade vrij stabiel tijdens de eerste veilingssessie van maart.

Dit artikel lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kijkend naar de veilingsuitslag dan springt vooral de forse prijscorrectie van cheddar in het oog: -10,2% tot $4.509 per ton. Daarmee anticipeert cheddar op het zwakkere sentiment in kaas op de wereldmarkt. Cheddar duikt onder de boterprijs die 0,3% moet toegeven en uitkomt op $4.899 per ton, zoals dat historisch gezien ook gebruikelijk is. 

Voor de rest zijn de mutaties gematigd te noemen, in lijn met het wat richtingloze marktsentiment van dit moment. Magere melkpoeder daalt met 1,1% tot $2.739 per ton, terwijl volle melkpoeder met een plus van 0,2% tot $3.277 per ton eveneens stabiel beweegt.

Deze beweging verklapt nog niet direct meer koopinteresse uit China, waarover recent wel werd gesproken in de markt. Dit wordt tevens bevestigd door het dalende volume. Dit daalt van boven de 30.000 ton tot 26.747 ton, het laagste volume sinds september.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden