frieslandcampina

Nieuws Melk

Meer zekerheid voor niet-leden FrieslandCampina

13 Maart 2023 - Klaas van der Horst

FrieslandCampina wil dit jaar nog meer melkveehouders overhalen om lid of leverancier te worden dan vorig jaar. Het liefst heeft het bedrijf meer leden, maar ook leveranciers zijn welkom. FrieslandCampina biedt hen onder meer 10 jaar afnamezekerheid aan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nu is het aantal leden in België met zo'n 25 vrij klein. Die leveren samen bijna 40 miljoen kilo melk. Daarnaast zijn er ruim 170 leveranciers met een onbekend volume melk. De onderneming verwacht dat het aantal leden zal gaan stijgen en het aantal leveranciers zal dalen.  
Dit moet onder meer gebeuren door leveranciers over te halen om in te stappen als lid. Dat kan op extra aantrekkelijke voorwaarden. Met het oog op zo'n gewenste overstap is het coöperatief werkgebied per 1 januari 2023 in België uitgebreid met de regio Aalter en gebied Noord-Antwerpen/Noord-Limburg.

Het coöperatief werkgebied in België is per 1 januari 2023 uitgebreid met de regio Aalter en gebied Noord-Antwerpen/Noord-Limburg.

Ook bedrijven die FrieslandCampina nog niet kennen, zijn overigens welkom. Zowel als lid, als in de hoedanigheid van leverancier. 
Leveranciers die zich niet willen inkopen en geen lid willen worden wil het bedrijf toch graag vasthouden. Voor hen is er een een 'getrouwheidspremie' van €1 per 100 kilogram geleverde melk. Voorwaarde is dat ze gedurende het hele kalenderjaar melk leveren en niet hebben opgezegd. Daarnaast heeft FrieslandCampina de afnamezekerheid verhoogd door de melk voor een periode van 10 jaren gegarandeerd af te nemen (jaren 2022 t/m 2031), behalve als onvoorziene gebeurtenissen optreden.
 

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox