Shutterstock

Nieuws Zuivelbusiness

Global Dairy Trade behoorlijk zwakker

21 Maart 2023 - Wouter Baan

De prijzen van zuivelfabricaten als boter, kaas en melkpoeder hebben op de Global Dairy Trade die vandaag plaatsvond behoorlijk ingeleverd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De gemiddelde prijs daalde met 2,6% tot $3.361 per ton. Dit is de derde daling op rij en tevens het grootste verlies sinds begin januari. Met een daling van 10,2% draagt vooral cheddar bij aan het verlies. Dit houdt verband met het gegeven dat cheddar op de GDT relatief hoog geprijsd stond. 

Ook boter (-3%) en AMF (-3,8%) lijden behoorlijk stevige verliezen. Magere melkpoeder moet eveneens inleveren en daalt met 3,5%. Met een daling van 1,5% is de prijsteruggang voor volle melkpoeder het kleinst.

Weinig koopinteresse
De uitslag kan gezien worden als een nieuwe bevestiging van weinig koopinteresse op de wereldmarkt. Op de Europese markt is dat goed merkbaar, hoewel de prijsdruk in de afgelopen weken juist was gaan liggen. Van China is bekend dat het het sentiment op de GDT kan maken of breken. Op dit moment houden Chinese kopers zich afzijdig, wat waarschijnlijk verband met de forse groei van de melkproductie in China.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox