Shutterstock

Nieuws Melk

FrieslandCampina verlaagt garantieprijs tikje harder

27 Maart 2023 - Klaas van der Horst

FrieslandCampina verlaagt de garantieprijs voor april met een kwartje meer dan de garantieprijs voor maart. Er gaat ditmaal €5,75 af van de melkprijs. De biologische melkprijs gaat rustiger omlaag.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De nieuwe garantieprijs voor april is vastgesteld op €44,75 per 100 kilo. FrieslandCampina ziet niet veel lichtpuntjes in de zuivelmarkt. In de jongste prijsverlaging zit een negatieve correctie over de afgelopen periode verwerkt. Eerder waren de ontwikkelingen iets te optimistisch ingeschat. Door het grote melkaanbod in Noordwest-Europa en de beperkte vraag verlagen de referentiebedrijven naar verwachting hun boerderijmelkprijzen de komende maand verder, verwacht FrieslandCampina.

In de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker komt de kale melkprijs van FrieslandCampina voor april uit op €43,97 per 100 kilo.

De biologische garantieprijs voor april is met €2,25 per 100 kilo verlaagd naar €61,00 per 100 kilo. In deze prijsdaling is juist een positieve correctie verwerkt. Het ging in de afgelopen periode iets minder slecht dan eerst aangenomen. De verwachting is dat de referentiebedrijven hun biologische boerderijmelkprijzen licht gaan aanpassen aan een iets afgezwakte vraag, zo meldt FrieslandCampina.

FrieslandCampina publiceert deze maand als eerste een nieuwe melkprijs. In de afgelopen maanden was concurrent Arla eerder met publiceren. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden