Hochwald Food

Nieuws Zuivel

Hochwald lijft Duits merk FrieslandCampina in

29 Maart 2023 - Klaas van der Horst

Hochwald Foods heeft het zuivelmerk Tuffi gekocht van concurrent Theo Müller, die het op zijn beurt weer van FrieslandCampina had gekocht. Müller mocht het van de Duitse kartelautoriteiten evenwel niet houden. Ook verwerft Hochwald de licentie voor Landliebe toetjes.

Dit artikel lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dit hebben het Duitse Bundeskartellamt en Hochwald bekend gemaakt. Müller kreeg in februari de vertraagde toestemming om de Duitse consumentenzuivel van FrieslandCampina over te nemen, maar daarbij moesten de merken Tüffi en Landliebe weer worden weggedaan of in licentie gegeven. Voor Hochwald is met name het merk Tuffi een mooie toevoeging aan het assortiment, te meer omdat het daarmee in geografisch opzicht ook een groter afzetgebied aanboort in Noordrijn-Westfalen (NRW), zo stelt het bedrijf zelf.

Thuismarkt-product
Hochwald verklaart bovendien dat Tuffi nu weer een echt merk van eigen bodem wordt: "We willen Tuffi krachtig verder ontwikkelen en het weer een thuismarkt-merk uit NRW voor NRW maken."
Een overnamesom is niet bekend gemaakt.


Naast Tuffi en ook Landliebe heeft Hochwald als de merken Bärenmarke, Lünebest, Glücksklee, en natuurlijk Hochwald. 
De coöperatieve onderneming heeft zo'n 3.000 leden in het westelijk deel van Midden-Duitsland en heeft ook een fabriek in Nederland. Naast consumentenzuivel maakt het ook producten voor de export (vooral condensmelk) en voor de business-to-business markt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden