Eigen foto

Nieuws zuivel

A-ware gaat ook in Spanje mozzarella maken

31 Maart 2023 - Klaas van der Horst

Royal A-ware gaat ook kaas maken in Spanje. Daarvoor is een fabriek van Danone gekocht. Deze fabriek staat in het Noord-Spaanse Asturië. A-ware wil er vanaf 2024 mozzarella van koemelk gaan produceren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In de fabriek produceerde Danone voorheen onder andere kwark en desserts. Daarom wordt de fabriek omgebouwd, zodat die duurzamer en toekomstbestendig wordt, en er ander product kan worden geproduceerd.

De melk die verwerkt gaat worden in Salas zal afkomstig zijn van melkveehouders in de regio. Gesprekken met geïnteresseerde melkveehouders starten op een nader te bepalen moment.
Royal A-ware verstrekt hierover te zijner tijd meer informatie.

Past in strategie
CEO Jan Anker is tevreden met de overeenkomst. "Deze aankoop past in de strategie van Royal A-ware om klanten met een zo breed mogelijk productportfolio te bedienen. We gaan in Salas mozzarella
produceren voor retail en foodservice klanten wereldwijd. Om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op hun behoeften, gaan we investeren in deze zuivelfabriek. Hiermee bieden we melkveehouders in de regio ook voor de langere termijn groeimogelijkheden.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox