Cono Kaasmakers

Nieuws Melk

Cono niet meer laatste in melkprijsvergelijker

4 April 2023 - Wouter Baan

Het verschil tussen de melkprijs van Cono en andere verwerkers wordt langzaam maar zeker kleiner, doordat de kaasmaker uit de Beemster iets minder heeft verlaagd dan andere spelers. Inclusief bonussen en premies is Cono zelfs hekkensluiter af. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Over maart verlaagt Cono de basismelkprijs met €4,73 tot €45,60 per 100 kilo. Het negatieve verschil met DOC Kaas, de voorlaatste verwerker in de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker, is daarmee nog €1,24. Dit is nog steeds aanzienlijk, maar een paar maanden geleden was het verschil tussen beide verwerkers nog bijna €8. Het verschil met FrieslandCampina bedraagt €4,12, in het nadeel van Cono. Ook dit verschil was een paar maanden geleden groter.

Inclusief bonussen en premies kruipt Cono, met een maximale melkprijs van €50,10, zelfs boven DOC Kaas. Het verschil met de maximale melkprijs van Vreugdenhil Dairy Foods is ook teruggelopen tot minder dan €1.

Sentiment gedraaid
De rally op de zuivelmarkt in 2022 pakte negatief uit voor Cono Kaasmakers, die vanouds juist te boek staat als een goede uitbetaler. Om marktaandelen van merkenkaas te behouden konden niet de prijsverhogingen worden doorgevoerd, die producenten van bulkkazen wel konden realiseren. Dit zag je terug aan de melkprijs die achterbleef.

Ondertussen is het sentiment op de zuivelmarkt behoorlijk gedraaid en zijn de bulkkazen stevig afgewaardeerd tot prijzen rondom het langjarig gemiddelde. De premie op merkkazen neemt daarmee weer toe. Dit is in het voordeel van Cono die daarmee weer een melkprijs kan uitkeren die beter concurreert met andere verwerkers.  

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden