Darigold

Nieuws melk

GDT gaat weer melkpoeder uit VS veilen

13 April 2023 - Klaas van der Horst

Het Global Dairy Trade (GDT) platform van Fonterra gaat weer Amerikaans melkpoeder veilen. Het gaat om poeder van Darigold, de verkooporganisatie van de United Dairymen's Association.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het plan is dat het eerste product van Darigold 23 juni bij de GDT 'voor de klok' komt. In eerste instantie gaat het om magere melkpoeder (SMP), maar op een later moment zouden daar andere producten bij kunnen komen.

Darigold en moederorganisatie United Dairymen's Association hebben hun hoofdzetel in Seattle, het werkgebied is het noordwesten van de Verenigde Staten. De jaarlijkse melkaanvoer bedraagt momenteel ruim 4,5 miljard kilo. De coöperatie heeft elf fabrieken, die worden beleverd vanuit zo'n 350 melkveebedrijven. 

Darigold wil groeien
Darigold exporteert al veel langer zuivel, vooral naar Mexico. Het bedrijf is actief op dertig buitenlandse markten, maar wil de komende jaren verder groeien en daarvoor onder meer gebruik maken van het GDT-platform.
Met het oog op de toekomstige groei heeft de coöperatie ruim €540 miljoen uitgetrokken voor een nieuwe poeder- en boterfabriek met een jaarlijkse verwerkingscapaciteit van 1,3 miljard kilo melk.

Het is niet de eerste keer dat er Amerikaans product op het GDT-platform komt. In 2019 stapte Dairy Farmers of America (DFA), de grootste Amerikaanse zuivelcoöperatie, in. Dit was evenwel geen succes.
Momenteel is er naast het aanbod van Fonterra in de praktijk alleen Europees aanbod van Arla te koop, en dan ook nog alleen magere melkpoeder (SMP).

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden