Shutterstock

Nieuws melk

LDA houdt vast aan magische melkprijsgrens

17 April 2023 - Klaas van der Horst

De Waalse coöperatie LDA verlaagt de melkprijs voor de maand maart, maar houdt voor de wettelijke melkprijs voorlopig nog vast aan een magische ondergrens. De vraag is wie daar als eerste wél doorheen gaat.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bedroeg de wettelijke melkprijs voor februari nog €41,50, voor maart is die vastgesteld op €40,00 per 100 liter. Bij reële gehaltes van 4,3% vet en 3,5% eiwit en een jaarleverantie van 1,3 miljoen liter komt de melkprijs uit op €42,08. 

Hiermee is de uitbetaling van LDA voor maart nog wel de laagste bij de grotere verwerkers, zo blijkt uit de Belgische Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness. Toch heeft de Waalse coöperatie tegelijk ook de meest beperkte verlaging doorgevoerd sinds begin 2023. In totaal minder dan €6,50 per 100 liter, terwijl de andere verwerkers veel sneller hebben verlaagd, tot meer dan €10,00 per 100 liter. 

Dat komt mede omdat LDA vorig najaar al was begonnen te verlagen toen anderen daar nog lang niet mee bezig waren, wat een gevolg is van de uiteenlopende profielen en productpakketten van de diverse zuivelbedrijven.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden