Shutterstock

Nieuws Zuivelbusiness

Zuivelprijzen flink hoger op Global Dairy Trade

18 April 2023 - Wouter Baan

Na een zwakke periode wint de zuivelmarkt eindelijk weer terrein. Voor het eerst sinds begin februari zet de Global Dairy Trade een behoorlijk flinke stap omhoog. Alle zuivelfabricaten delen in de winst, waarbij magere melkpoeder er bovenuit springt.

Dit artikel lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De gemiddelde prijs op de Global Dairy Trade, de GDT Prijs Index, stijgt met 3,2% tot $3,362 per ton. Daarmee krijgt de neerwaartse reeks geen vervolg. Met een prijsstijging van 7% neemt magere melkpoeder het meest in waarde toe. Gevolgd door cheddar (+5,7%) en boter (+4,9%). Op cheddar na zijn de hogere prijzen een trendbreuk. 

Dergelijke grote plussen zijn bovendien alweer even geleden. De hogere prijzen suggereren dat er meer koopinteresse is, al wordt dat niet bevestigd door het verhandelde volume. Die liep al voor de derde veiling op rij terug tot zo'n 22.000 ton. Voor de Europese markt betekent de hogere Global Dairy Trade desalniettemin eindelijk een positieve prikkel. In de afgelopen week veerden de prijzen in de Europese Unie al licht op en dat lijkt met deze uitslag een vervolg te kunnen krijgen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden