DOC Kaas

Nieuws Melk

Melkprijs DOC Kaas houdt net stand boven 40 euro

28 April 2023 - Wouter Baan

Nadat FrieslandCampina de melkprijs voor mei al had verlaagd, hebben Arla en DOC Kaas dit vandaag ook gedaan. Van de uitbetalingsprijs van laatstgenoemde gaat opnieuw een flink stuk af en staat nog maar net een vier.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

DOC Kaas verlaagt de melkprijs met €3,24 tot €40,38 per 100 kilo. Inclusief bonussen en premies kan dit oplopen naar €43,13. Met deze mutatie voert DOC Kaas opnieuw een stevige verlaging door. Een toelichting op de mutatie wordt niet gegeven. Dit in tegenstelling tot februari en maart toen de verlagingen uitgebreid werden toegelicht.

Hoe het ook zij, met de verlaging beweegt de melkprijs toe richting de grondstofwaarde van melk die rond het niveau van €40 ligt. Of de bodem na een reeks stevige afwaardering nu bereikt is, zal pas eind deze maand duidelijk worden bij het bekendmaken van het voorschot van juni. De kaasprijzen hebben sinds ruim twee maanden weer vaste grond onder de voeten, waarmee ook de melkprijzen aan uitbodemen kunnen gaan denken. Sinds december ging per saldo €23,84 van de DOC-melkprijs af, waarmee ze voorop lopen in verlagen.

Arla
Ook Arla voert in mei een stevige verlaging door, van €3,22 tot €43,97 per 100 kilo. Maar ook met deze mutatie blijft de koppositie van de Melkprijsvergelijker binnen handbereik. In een toelichting laat Arla weten dat de druk op de melkprijs komt door de hoge aanvoercijfers, maar dat het marktsentiment wel draaiende is. Hiermee ontstaat er een betere balans tussen vraag en aanbod.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden