pixinoo / Shutterstock.com

Nieuws melk

Eko-Holland blijft aan kop na prijsverlaging mei

3 Mei 2023 - Klaas van der Horst

Biologische leverancierscoöperatie Eko-Holland heeft de melkprijs voor mei met enkele euro's verlaagd, maar blijft desondanks een van de hoogste melkprijzen betalen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De biologische melkprijs voor mei komt bij deze coöperatie uit op €62,05 per 100 kilo bij een jaaraanvoer van 1 miljoen kilo. Voor mei gaat van deze prijs nog wel een inhouding af van enkele euro's per 100 kilo, maar dat merken de veehouders nu niet. Pas aan het einde van het jaar worden alle maandelijkse (seizoens)inhoudingen en toeslagen met elkaar verrekend. De melkprijs over mei is €2,00 per 100 kilo lager dan die over april. Met genoemde prijs zit Eko-Holland feitelijk de hoogste uitbetaler over mei.

Uit de vergelijking in de Boerenbusiness Biomelkprijsvergelijker valt op dat er wel een grote spreiding in uitbetaalprijzen zit tussen de verschillende verwerkers. FrieslandCampina zit daarbij aan de onderkant, met bijna €10,00 verschil. FrieslandCampina verwerkt evenwel de seizoeninhoudingen wel direct in de melkprijs, terwijl Eko-Holland dat dus achteraf doen. Daardoor lijkt het verschil groter dan het is.

De biologisch-dynamische melkprijs van Eko-Holland, die vorig jaar moeite had om mee te komen, blijft nu wel duidelijk boven de gewone biologische melkprijs van Eko-Holland en komt uit op €67,05 per 100 kilo.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden