Fage

Nieuws melk

MOB richt pijlen op yoghurtfabriek Hoogeveen

3 Mei 2023 - Klaas van der Horst

Organisatie Mobilisation for the Environment (MOB) heeft een bezwaar ingediend bij de provincie Drenthe tegen de komst van yoghurtfabrikant Fage naar Hoogeveen. De provinciale vergunning zou niet voldoen aan de eisen van de Kaderrichtlijn Water.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

MOB heeft dit in een tweet laten weten. Wat het precieze bezwaar van MOB is, wordt niet meteen duidelijk. Tot 18 mei ligt de ontwerpvergunning van de provincie ter inzage en kunnen belanghebbenden bezwaren indienen.

In diverse media wordt  gesuggereerd dat het grote waterverbruik en de lozingen van afvalwater die het bedrijf zal gaan doen bij ingebruikname van de installaties, struikelpunten kunnen zijn. Het afvalwater van de nog te bouwen fabriek op industrieterrein Riegmeer moet naar een zuiveringsinstallatie enkele kilometers verderop. Daarvoor wordt een persleiding aangelegd, maar de capaciteit van de zuiveringsinstallatie zou voorlopig nog niet op orde kunnen zijn.

De fabriek van Fage zou jaarlijks tienduizenden tonnen Griekse yoghurt moeten produceren voor de Noordwest-Europese markt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden