Milcobel

Nieuws melk

Milcobel knippert qua prijs als eerste met ogen

17 Mei 2023 - Klaas van der Horst

Zuivelcoöperatie Milcobel heeft met de melkprijs voor mei als eerste 'met de ogen geknipperd'. Van de grote spelers in de Belgische markt heet ze als eerste onder een grens te gaan waaronder de rest niet wil gaan, maar helemaal waar is dat niet.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

FrieslandCampina en Arla gingen in België al eerder onder de grens van €40,00 per 100 liter, maar zij staan in België net iets minder in de aandacht. Laiterie des Ardennes en A-ware hun prijzen tot nog toe op €40,00 per 100 liter (als prijs bij Belgische standaardgehalten) kunnen houden.

Milcobel zal naar eigen zeggen voor mei een standaard melkprijs hanteren van €39,00 per 100 liter. Dat komt overeen met een reëel betaalde melkprijs van €43,20 per 100 liter bij maximale premies en een 43 gram vet en 35 gram eiwit per liter. Voor de verlaging verwijst Milcobel naar de overal dalende melkprijzen en de volatiele markt.

Volgens de Belgische Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness is Milcobel voor de maand mei nog steeds de tweede betaler in het land, na A-ware. 

In april was het beeld nog behoorlijk anders. Toen betaalden Arla en FrieslandCampina nog het meest Die hebben hun prijzen ondertussen evenwel sterk verlaagd. A-ware maakte een pas op de plaats en staat nu als hoogste genoteerd.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden