NeydtStock / Shutterstock.com

Nieuws melk

Boete voor Roemeense dochterbedrijven Lactalis

22 Mei 2023 - Klaas van der Horst

Drie Roemeense dochterbedrijven van de Franse zuivelreus Lactalis hebben een boete gekregen van de mededingingsautoriteit daar voor het belemmeren van onderzoek naar mogelijk verboden prijsafspraken. Ook bij 3 andere bedrijven is in dit kader onderzoek gedaan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

FrieslandCampina Romania behoort ook tot de bezochte bedrijven. Over de resultaten van het onderzoek naar mogelijk verboden prijsafspraken is nog niets gemeld.

De mededingingsautoriteit begon in maart een groot onderzoek naar mogelijke prijsafspraken in de markten voor boter, zonnebloemolie en suiker. In het kader daarvan zijn bij bedrijven in deze sectoren onaangekondigde bezoeken afgelegd. Zo ook bij drie dochterbedrijven van Lactalis in Roemenië: Albalact, Covalact en Dorna Lactate.

Daar weigerde de plaatselijke administrator van moederbedrijf Lactalis toegang tot de server, zo wordt gemeld in de Roemeense media. De mededingingsautoriteit ziet dat als obstructie en heeft dat bestraft met een boete van zo'n €30.000 per dag. Voor de drie dochterbedrijven samen is de rekening opgelopen tot bijna €3 miljoen. Inmiddels zou er iets gaan veranderen.

Nu is het wachten nog op de bevindingen van het eigenlijke onderzoek: zijn er verboden prijsafspraken gemaakt of niet?
 

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox