Shutterstock

Nieuws melk

Coöperatie Rouveen boekt meer omzet

6 Juni 2023 - Klaas van der Horst

Rouveen Kaasspecialiteiten heeft de omzet over 2022 zien toenemen. Het bedrijf betaalde de leden daarbij gemiddeld meer, maar hield minder over voor nabetaling.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dit blijkt uit het jaarverslag over vorig jaar. De omzet van het bedrijf steeg met €35,1 miljoen naar €236,7 miljoen. Daarvan werd 75,5% behaald met de productie en verkoop van kaas. Verkoop van melk, room en wei waren goed voor het restant van de omzet. Daarmee was het aandeel kaas in de omzet iets kleiner dan in het jaar ervoor.

Prijsstijging kaas blijf achter
De omzetstijging was bij kaas ook kleiner dan bij de overige zuivelproducten. Oorzaak daarvan lijken de sterke veranderingen die vorig jaar plaatsvonden in de zuivelmarkt. 

Kaas werd wel weer duurder verkocht dan in 2021. Toen werd gemiddeld €5,31 per kilo gebeurd, vorig jaar steeg dat bedrag naar €6,16 per kilo, wat ruim 13% meer is. De opbrengsten van melk, room en wei stegen met 31,5%.

Een derde hoger voorschot
De leden ontvingen een gemiddeld 33% hoger voorschot voor hun melk. Dit is de doorsnee van alle melkstromen. Uit totaal werd bijna €116 miljoen aan voorschot uitgekeerd. Dat is €28,8 miljoen meer dan in 2021. Voor de nabetaling bleef €5,4 miljoen over, wat €2,2 miljoen minder is dan in het jaar ervoor.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden