Shutterstock

Nieuws melkaanvoer

Mei levert meer melk op, met minder inhoud

14 Juni 2023 - Klaas van der Horst

Qua melkaanvoer bracht mei een in zekere zin voorspelbaar resultaat. De beschikbaarheid van vers gras leverde meer liters op, maar met minder vet en eiwit. Ten opzichte van mei vorig jaar was er overigens nog wel een toename van het percentage inhoudsstoffen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dit blijkt uit de nieuwste melkaanvoercijfers van overheidsdienst RVO. Vergeleken met mei vorig jaar steeg de melkaanvoer in volume nog met 1,9%, terwijl het vetpercentage in de melk 3,7% hoger uitpakte.

Het gaat daarmee iets kalmer dan in april. Toen was er ten opzichte van dezelfde maand in 2022 een volumegroei zichtbaar van 3,3%, terwijl het vetpercentage in de melk 5,4% hoger was dan in april 2022.

Voor de aanvoer dit jaar valt op dat waar de melkaanvoer in april nog met 2,8% daalde ten opzichte van maart, er in mei een toename zichtbaar was in het aantal geleverde kilo's ten opzichte van april met 3,5%.
Voor het vet- (en eiwit)gehalte is het verhaal anders. In april steeg de aanvoer van vet nog met 3,7%, in mei werd er bij een veel groter aantal kilo's melk toch 0,1% minder vet afgeleverd. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden