Shutterstock

Nieuws melk

FrieslandCampina start fabriek Lochem weer op

19 Juni 2023 - Klaas van der Horst

FrieslandCampina heeft in Lochem de productie van boter, boterolie en melkfiltratieproducten hervat, zo meldt de onderneming. Een week geleden kwam de fabriek stil te liggen door kortsluiting en brand in een zolderruimte.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De gedeeltelijke hervatting van de verwerking is mogelijk door de  gezamenlijke inspanningen van het lokale team, collega's in de supply chain, melklogistiek en verkoop, zo stelt FrieslandCampina.
Daardoor kunnen genoemde producten weer worden geleverd aan klanten.

Melkpoederproductie ligt nog stil
De productie van melkpoeder ligt nog stil. Dat is begrijpelijk, omdat de brand is ontstaan bij de poedertoren. Daar is de meeste schade veroorzaakt. Op dit moment wordt onderzocht welke maatregelen moeten worden genomen om ook hier de productie te kunnen hervatten.
FrieslandCampina kan nog niet zeggen hoe lang het duurt voordat ook de poedertorens weer in gebruik kunnen worden genomen.

Direct na de brand ontstond er druk op de markt voor vloeibare zuivel in Nederland, omdat het toch moeilijk bleek alle melk in andere vestigingen te verwerken. Met de stap van deze week zal deze druk afnemen, wat ook gunstig kan uitpakken voor de opbrengsten van melk, room en boter.
De fabriek in Lochem kan 600 tot 800 miljoen kilo melk per jaar verwerken.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden