BB

Nieuws Melk

DeltaMilk houdt meer over in duur melkprijsjaar

30 Juni 2023 - Klaas van der Horst

Coöperatie DeltaMilk heeft goed gedraaid in 2022. Ze slaagde erin om een bovengemiddelde melkprijs uit te betalen en ook meer geld over te houden dan in 2021, wat ook goed was voor een leuke contante nabetaling.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dit blijkt uit het jaarverslag over 2022. De omzet van de coöperatie steeg met 37% van €211,3 miljoen naar bijna €290 miljoen. DeltaMilk slaagde er ondertussen in om weer een hoge melkprijs uit te betalen en ook een mooie nabetaling uit te keren. Die kwam uiteindelijk net boven de melkprijs van FrieslandCampina uit, die €57,35 per 100 kilo plus een contante nabetaling van €0,90 uitkeerde. Contant is bij DeltaMilk zo'n €2,50 per 100 kilo betaald.De winst over 2022 bedroeg bijna €2,4 miljoen, tegenover €943.000 in het jaar ervoor. Het overgrote deel van de omzet werd behaald in Nederland (€280 miljoen). Daar zat ook de sterkste afzetgroei. De omzet in Europa steeg tot €9,5 miljoen, de omzet buiten de EU (een betrekkelijk nieuwe poot voor DeltaMilk) halveerde.

Natuurkaas
De coöperatie met zo'n 200 leden in het westen en midden van het land produceert in hoofdzaak natuurkaas en heeft zich daarmee een goede marktpositie verworven. Het grootste deel van de productie wordt afgezet onder private label, een kleine deel wordt geproduceerd voor Albert Heijn, als onderdeel van het 'Beter Voor-programma'. DeltaMilk verwerkt behalve melk van eigen boeren ook nog steeds een belangrijke stroom melk die afkomstig is van FrieslandCampina. Daarvoor is in 2021 weer een langjarige aanvoer-overeenkomst afgesloten. FrieslandCampina koopt de wei van DeltaMilk terug.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden