DOC Kaas

Nieuws Melkprijsvergelijker

Melkprijs DOC Kaas volgt lijn omlaag van DMK

3 Juli 2023 - Klaas van der Horst

DOC Kaas heeft de melkprijs voor juli opnieuw verlaagd, zij het met een minder grote stap dan de vorige keren. Daarmee zit de kale melkprijs nu gevoelig onder die van FrieslandCampina. Het is een omkering van de situatie die van juli vorig jaar tot februari van dit jaar bestond.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het bestuur  van DOC Kaas heeft zich eerder dit jaar weleens bij de leden verexcuseerd voor de toen sterk dalende melkprijs, maar de Nederlandse coöperatie heeft de prijsvorming niet zelf in de hand. De melkprijs wordt vastgesteld door moederbedrijf DMK en daar heeft coöperatie DOC Kaas beperkt stemrecht. Als DMK de melkprijs verandert, verandert de melkprijs van DOC Kaas mee, zo ook voor juli.

{{dataviewSnapshot(46_1688376906)}}

De kale melkprijs van DOC Kaas daalt volgens de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker met €1,00 per 100 kilo naar €37,95 per 100 kilo. Met behulp van allerlei toeslagen is daar nog wel een paar euro bij te sprokkelen, zodat er maximaal toch nog een melkprijs van ruim boven de €40,00 per 100 kilo kan worden gebeurd. Inclusief alle toeslagen kan €40,70 worden ontvangen, mits weidegang wordt toegepast, volgens de regels van Vlog wordt gevoerd en aan alle duurzaamheidseisen wordt voldaan.

Het verschil in melkprijs met FrieslandCampina wordt er niet kleiner van. Bij een kale melkprijs bedraagt het verschil in uitbetaling €4,50, bij de maximale melkprijs meer dan €8,00 per 100 kilo.

Een kleine troost is misschien dat FrieslandCampina met de berekening van de melkprijs wel boven de eigen stand leeft, zoals het bedrijf onlangs toegaf. Vooralsnog zijn daar bij DMK geen tekenen van.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden