Cono

Nieuws Melkprijsvergelijker

Cono Kaasmakers verlaagt melkprijs en klimt op

3 Juli 2023 - Klaas van der Horst

Cono Kaasmakers voert een lichte verlaging van de (voorschot)melkprijs over juni door, maar stijgt verder op de ranglijst van betere betalers. De gemiddelde melkprijs van alle verwerkers samen daalde ook,maar weer langzamer dan in voorgaande maanden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Door een kleine correctie naar beneden van €0,35 komt de kale melkprijs van Cono over juni uit op €40,65 per 100 kilo, zo blijkt uit de Boerenbusiness melkprijsvergelijker. Daarmee zit de kaasmaker uit de Beemster nog onder het maandgemiddelde van €41,28 per 100 kilo. Eén verwerker betaalt minder.
De gemiddelde melkprijs die Cono uitbetaalt, is evenwel veel hoger en ligt dicht bij de maximale melkprijs van €45,15 per 100 kilo. Met die prijs verkeert Cono dan weer in de top 3 van beste betalers over juni. Alleen bij A-ware en FrieslandCampina kan door een deel van de veehouders meer melkgeld worden gebeurd.  Hiermee blijkt dat de vorig jaar ingezette melkprijsstrategie van Wim Betten zich bewijst.


Gemiddeld over juni daalde de kale melkprijs van de verwerkers in de vergelijking van Boerenbusiness met 74 cent per 100 kilo van €42,02 naar €41,28 per 100 kilo. De (rekenkundig) gemiddelde weidemelkprijs daalde naar €42,75 per 100 kilo en de maximale melkprijs ging naar €45,17 per 100 kilo.
Over juli lijkt de melkprijs nog iets kalmer te dalen, maar het is niet gezegd dat hiermee de tijd van melkprijsverlagingen dan voorbij is. Zuivelbedrijven klagen over een moeizame retailafzet.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden